Goede service | Gratis verzending v.a. € 50 | Snelle levering

Materialenkennis

 • Zijde

  De zijdedraad is de fijnste van alle natuurlijke vezels, maar ook heel sterk en elastisch. Zijde is een natuurlijke substantie die wordt afgescheiden door bepaalde insecten en bij contact met de lucht stolt. De meest bekende zijde is de moerbeizijde van de Bombyx Mori zijderups. Zijde heeft veel fijne eigenschappen, waardoor het een populaire stof is om mee te werken in onder andere de kledingindustrie. Naast de voordelen zijn er ook nadelen te noemen. Zijden kleding vraagt om iets meer zorg, is een kostbare stof en is doorgaans niet erg diervriendelijk. Er bestaat een diervriendelijk soort zijde, maar dit is een duur alternatief.
 • Katoen

  Katoen is enorm veelzijdig en daarom een veel gebruikte stof in de kledingindustrie. Aan de productie van katoen voor kleding gaat een heel proces vooraf waar veel mensen weinig vanaf weten. Wat is katoen precies, wat zijn de eigenschappen en welke soorten zijn er? In dit artikel zet Bij Saar Thuis alle feitjes over katoen op een rij.
 • Polyamide (Nylon)

  Polyamide is een van de meest succesvolle synthetische vezels ter wereld sinds de introductie van de nylonkous in 1939 op de wereldtentoonstelling in New York. Tegenwoordig wordt polyamide (ofwel nylon) in allerlei producten gebruikt vanwege de functionaliteit. Het bevat veel kwaliteiten die de stof ook heel populair maakt in de kledingindustrie. In kleding wordt polyamide vaak gemengd met natuurlijke vezels, zoals wol, katoen of viscose, voor het versterkend effect. Er wordt meestal gesproken van Travel stof, omdat kleding van dit materiaal om weinig onderhoud vraagt. Een bekend merk dat een basiscollectie heeft van deze Travel stof is Studio Anneloes.
 • Viscose

    De komende tijd neemt Saar je mee op een reis door de verschillende materialen waaruit kleding gemaakt wordt. Deze keer is dat viscose, een graa...